ŞEDINŢĂ FĂRĂ DEPUTAŢI. Andrian Candu a cerut să se închidă cantina ca deputații să revină în sală

Embed:

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu i-a chemat pe deputaţi să respecte regulamentul intern şi să nu plece la masă în timpul şedinţei Parlamentului. Acesta a cerut responsabililor din legislativ să închidă cantina ca deputații să revină în sală. Asta după ce la doar câteva minute după adoptarea ordinii de zi mai mulţi deputaţi au ieşit din sala plenului. Printre primii au părăsit şedinţa deputaţii socialişti. Aceştia au fost urmaţi şi de deputaţi din alte fracţiuni. 

Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, a fost cel care a atras atenţia preşedintelui Parlamentului asupra faptului că în sală este un număr insuficient de deputaţi.

"Domnul Candu în sală au rămas 34 de deputaţi. Dumneavoastră aveţi dreptul să prelungiţi şedinţa", a spus Vladimir Voronin, preşedintele PCRM.

"Anunţ pauză de 5 minute şi rog secretariatul să închideţi cantina şi pe toţi deputaţii să îi trimiteţi înapoi la lucru", a spus Andrian Candu, preşedintele Parlametului.

De asemenea, şeful legislativului a menţionat că în alte ţări cvorumul este necesar doar la procedura de vot.

"În toate parlamentele inclusiv în Congresul Statelor Unite sau alte parlamente din ţările occidentale inclusiv în Parlamentul European se constată cvorumul doar la vot. Dar potrivit regulamentului actual aveţi dreptate. Trebuie să dezbatem subiectele tot cu cvorum", a spus Andrian Candu, preşedintele Parlametului.

Deputaţii nu au revenit nici după pauză, astfel la următoarea numărătoare s-a constatat prezența a doar 45. Mai în glumă, mai în serios când a fost rugat să numere deputaţi prezenţi, Corneliu Dudnic a venit cu o replică.

"Domnule preşedinte în primul rând cred că închiderea cantinei o să fie declarată neconstituţională", a spus Cornel Dudnic, deputat PDM.

Deputaţii socialişti au părăsit plenul fiind indignaţi că pe ordinea de zi nu au fost introduse propunerile lor.

"Parlamentul a ignorat toate propunerile de interes naţional . De aceea noi am luat decizia de părăsi plenul parlamentului", a spus Vlad Bătrâncea, deputat PSRM. 

Din lipsă de cvorum Andrian Candu a anunţat o pauză de câteva ore şi a convocat de urgenţă şedinţa Biroului Permanent al Parlamentului. Acesta a decis, la propunerea lui Andrian Candu, ca proiectele de lege să fie votate imediat după ce au fost discutate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu