ȘEDINȚĂ EXTRAORDINARĂ a Consiliului Municipal Chişinău. Mai multe demiteri pe ordinea de zi

Embed:

Consiliul municipal Chişinău va continua, astăzi, şedinţa extraordinară din 11 februarie.

30 de consilieri din totalul celor 51 au anunţat că vor participa la întrunire. Liberalii au menţionat că refuză să participe la şedinţă până când va fi formată o nouă majoritate democratică. Asta după ce consilierii PPEM au părăsit alianţa proeuropeană.

Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi este inclus un proiect de decizie cu privire la demiterea şefului Direcţiei Sănătate a Primăriei Capitalei, Mihai Moldovanu. Secretarul consiliului, Valeriu Didencu, a declarat că aleşii locali, conform regulamentului CMC, pot demite şefii de direcţie, nu şi pretorii.  

La şedinţa de săptămâna trecută, pentru demiterea şefului Direcţiei Transport, Igor Gamreţchi, au votat 28 de consilieri, iar pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată, a fost destituit pentru neglijenţă şi nerespectarea atribuţiilor de serviciu.  

Funcţionarul a fost considerat vinovat de producerea exploziei de la cantina "La Soacră" din Piaţa Centrală. Atât Gamreţchi, cât şi primarul Dorin Chirtoacă au anunţat că deciziile consilierilor sunt ilegale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu