Şedinţa de validare a mandatului primarului ales al Capitalei, AMÂNATĂ. CECC a cerut recuzarea judecătorului

Embed:

Validarea mandatului primarului ales Andrei Năstase a fost amânată din nou. De această dată, Consiliul Electoral Chişinău a cerut, chiar în timpul şedinţei instanţei, recuzarea magistratului Valentin Lastaveţchi, pentru faptul că judecătorul s-a dat cu părerea despre ilegalităţile electorale comise de cei doi candidaţi - Ion Ceban şi Andrei Năstase.

"Ambii candidaţi au săvârşit acţiuni ilegale şi alegerile trebuie invalidate sau alegerile trebuie validate din motiv că ambii au săvărşit acţiuni ilegale şi asta într-un fel se compensează", a spus magistratul de la Oficiul Centru al Judecătoriei Chişinău, Valentin Lastaveţchi.

"Formulez şi înaintez un demers verbal de prin care solicit recuzarea dumneavoastră pentru că la această etapă mi se pare că vă expuneţi pe fond şi asta nu este corect", a spus Valentin Lastaveţchi, secretarul CECC. 

Acum, instanţa urmează să delege un alt magistrat.

Pe durata şedinţei de judecată, susţinătorii lui Andrei Năstase au protestat în faţa instanţei. Ulterior, ei au plecat la Primăria Capitalei, unde avea loc şedinţa Consiliului Municipal.

Aceştia au cerut excluderea de pe ordinea de zi a unui proiect, lucru care şi s-a întâmplat.

Şedinţa anterioară a fost amânată din cauza a două contestaţii depuse la CSJ de către socialişti în privinţa ilegalităţilor electorale.

Dar şi din lipsa unor acte din primul tur al alegerilor locale. Lunea trecută, Consiliul Electoral de Circumscripţie a depus actele pentru validarea mandatului pe masa judecătorilor.

Potrivit legii, instanţa are la dispoziţie zece zile pentru a se expune pe marginea cererii.

VEZI ŞI: Năstase se victimizează. Când va deveni oficial primar al Capitalei

Atunci, primarul ales al Chișinăului, Andrei Năstase, acuza instituțiile responsabile că tergiversează procesul de validare a alegerilor și, implicit, venirea lui la primărie. 

Năstase este contrazis însă de Codul electoral. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu