Ședință de urgență la Guvern în urma accidentului de la mina din satul Pașcani. Premierul cere investigații și găsirea tuturor responsabililor

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat în această seara o ședință de urgenţă la Guvern pe tema accidentului petrecut la o mină din satul Pașcani, raionul Criuleni. 

Potrivit primelor informații, trei persoane au intrat în schimb astăzi în mina care aparține unui agent economic. Toate  cele trei persoane au decedat în urma prăbușirii tavanului minei, dintre care una a decedat în drum spre spital, iar alte două au decedat în interiorul minei.  

Incidentul a fost anunţat către autorități la ora 19.43, printr-un apel la numărul de urgenţă, iar în scurt timp celula de criza era deja activată la faţa locului și a acționat după ce au fost mai întâi asigurate masurile de siguranță pentru intervenție. În componenţa celulei de criză au intrat echipele de salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgenţă, reprezentanţi ai Procuraturii Generale, ai Inspectoratului General de Poliţie și ai altor instituții competente să intervină.

Premierul a dispus ca instituțiile responsabile să ia legătura cu familiile victimelor și să le sprijine cu tot ceea ce este necesar. De asemenea, Pavel Filip a cerut de declanșarea unor investigații imediate pentru stabilirea modului în care a fost posibil ca un astfel de incident să aibă loc, dar și pentru identificarea responsabililor. 

Totodată, Prim-ministrul a dispus efectuarea imediată de controale la toate minele din ţară, să fie verificate condițiile de siguranță în care activează și în cazul în care sunt depistate nereguli să se intervină imediat pentru stoparea activității lor, în conformitate cu legea. 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu