ȘEDINȚĂ DE URGENȚĂ la Guvern! DECLARAȚIILE ministrului de Interne privind tragedia de la Trinca

Embed:

Tragedia din satul Trinca, raionul Edineţ, s-ar fi produs din cauza unei lumânări nestinse. Cel puţin asta ar fi o versiune preliminară, anunţată de ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în cadrul unei şedinţe operative de la Guvern. Potrivit şefului MAI, rezultatele finale ale expertizei vor fi cunoscute curând.

"Alerta de incendiu a parvenit ora 00:46, s-a stabilit că arde o casă de 100 de metri pătrați. După stingerea incendiului au fost depistate 6 cadavre carbonizate, două mame și patru copiii. Ministerul de Interne exprimă condoleanțe familiei îndurerate. La fața locului se află psihologi și medici. Evaluăm cauza acestui incendiu, ar putea fi vorba despre o sursă deschisă. Ieri în acea casă s-a organizat o masă de pomenire și posibil s-ar fi aprins din cauza unei lumânări", a spus ministrul de Interne Alexandru Jizdan.

În aceeaşi localitate locuiesc şi părinţii uneia dintre femei. Aceştia sunt cuprinşi de durere.

"În vecinătate locuiesc părinții. Doamna care a decedat este asistentă socială în sat. Părinților li s-a acordat ajutorul medical și psihologic", a adăugat Jizdan.

Totodată, Jizdan a spus că ar putea fi lansată o campanie de informare asupra pericolului iminent din casele oamenilor.

"L-a ședința de astăzi s-a discutat cauzele care duc la aceste incendii. Procesul de examinare a acestui caz este unul continuu. Vom face tot posibilul pentru a fi preîntâmpinate astfel de tragedii. Din luna noiembrie au fost inspectate circa 40.000 de locuințe și s-a discutat cu 90.000 de oameni despre pericole", a informat ministrul.

Într-un final, ministrul a dat asigurări că Executivul va aloca suma de bani necesară pentru a ajuta rudele celor decedaţi. 

"Vor fi indentificate de către Guvern mijloace financiare pentru a ajuta această familie. Lumea adună bani pentru a ajuta la procesul funerar. Nu putem tergiversa această situație, rezultatele expertizei s-ar putea afla chiar mâine", a conchis ministrul.

PUBLIKA.MD aminteşte că tragedia cumplită în satul Trinca din raionul Edineţ. Şase oameni au murit într-un incendiu produs noaptea trecută într-o casă de locuit. Este vorba despre patru copiii, care aveau între 6 şi 11 ani, şi două femeii de 28 şi 36 de ani.

Toate detaliile le poţi citi aici: TRAGEDIE la Edineț: ȘASE OAMENI AU MURIT într-un incendiu devastator din satul Trinca

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu