Ședință de urgentă la DSE. Pavel Filip propune soluții pentru localitățile care rămân în BEZNĂ din cauza ninsorii

Comisia pentru situații excepționale s-a convocat într-o nouă şedinţă, prezidată de Premierul Pavel Filip.

Autoritățile au prezentat informațiile actualizate privind procesul de lichidare a consecințelor și ajutorul oferit cetățenilor aflați în dificultate.

”Noaptea rămân încă multe localități deconectate de la energia electrică. Eu cred că asta rămâne a fi cea mai mare problemă de moment. 

L-am rugat pe domnul Calmâc să invite și reprezentanții Union Fenosa, care să ne ofere informații în acest sens”, a declarat Pavel Filip la începutul ședinței.

Mai multe localități vor rămâne pe timp de noapte deconectate de la energia electrică. Potrivit premierului aceasta este cea mai gravă problemă la ora actuală, însă Pavel Filip a propus câteva soluții în acest sens.

”Celula de criză urmează să continue activitatea. Apelul meu este către cetățeni: să se abțină de la deplasări și pe timp de noapte. Să oferim posibilitatea instuțiilor să deblocheze drumurile. Sa facă lucrările care necesită a fi făcute. Când este mult transport pe drumuri este mai dificil să facă lucrări. Situația cea mai complicata ramane a fi de reconectare la energie electrică. Să fim onesati cu cetățenii, să le oferim toată informația necesară. Care localități sunt deconectate și care este potențialul nostru și posibilitatea de a-i conecta la energia electrică.

Trebuie să cunoasca cei care vor avea de așteptat câteva zile. În acest sens, Domnul Harabagiu, trebuie să atragem atenție localităților care rămân în beznă. Sa fie făcută o reinventarie a aparatelor. Să ajungem cu aceste generatoare în aceste localități.

Cetățenii care se află în aceste localități trebuie să telefoneze la 902, astfel vor fi reacțiile respective. Chiar dacă este nevoie de aprovizionare cu apă sau medicamente.

Celula de criză va activa 24 din 24. Va rog să aveți grijă să ajungă către toți cetățenii.

Să înlăturăm arborii care blochează drumurile. Deblocarea nemijlocită a cailor la intituții. Reconectarea la energie electrică. Deblocarea râulețelor astfel încât apele să se poata scurge. Am în vedere și arborii din ogrăzi”, a adăugat Premierul, Pavel Filip. 

La sfârșitul ședinței premierul a afirmat că risc de inundații nu există, și situația în țară, în curând, va fi adusă la normal.

”Nu este risc sporit de inundații. Trebuie curățate căile de scurgere. Nu există acel pericol sporit de inundații. Trebuie de luat în calcul și lacurile. Dispoziții în acest sens au fost date. Cel mai dificil rămâne a fi reconecarea la energie electrică. În rest ne descurcăm. Am vb și cu cei de la Situații Excepționale, să fie duse aceste generatoare în localități. Să fie conectate o casă, două, ca oamenii să poata să încarce telefoanele. Să meargă în acel local să se încalzească. 

Vom vedea care sunt necesitatile dupa evaluarea pagubelor. După ce se va liniști timpul sunt deja create grupurilere necesare. În zilele următoare instituțiile vor lucra. Este creat un grup care va sta permanent pe o linie ferbinte. Astfel încât agriculorii să poata primi informațiile necesare”, a conchis Pavel Filip.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu