Ședință de URGENȚĂ la DSE. Mai mulți stâlpi au fost DETERIORAȚI. LISTA LOCALITĂȚILOR care rămân fără energie electrică

Embed:

Echipele de intervenţie muncesc fără pauze, ca să reia livrarea curentului în cele peste 500 de localităţi rămase în beznă. Totuşi, situaţia este mult prea complicată, mai ales în sudul ţării. Iar lucrările ar putea dura şi câteva zile.

Comisia pentru situații excepționale s-a convocat într-o nouă şedinţă, prezidată de premierul Pavel Filip.

Autoritățile au prezentat informațiile actualizate privind procesul de lichidare a consecințelor și ajutorul oferit cetățenilor aflați în dificultate.

Premierul Pavel Filip a cerut ca oamenii să fie informaţi corect, să ştie cât timp vor sta fără energie electrică.

Mai multe localități vor rămâne pe timp de noapte deconectate de la energia electrică. Potrivit premierului aceasta este cea mai gravă problemă la ora actuală.

”Oamenii trebuie să cunoască în fiecare localitate când va fi reconectată la energia electrică.  cu părere de rău vom avea localități care urmează să aștepte și câteva zile pentru că este vorba de căderea liniilor de tensiune înaltă de 110 kw”, a declarat Pavel Filip.

Ministrul Economiei, responsabil de sectorul energetic, a explicat că sunt defecţiuni la linii de tensiune înaltă, care necesită intervenţii mai complicate.

"Cea mai gravă situaţie este pe dimensiunea Mold-Electrica care este transportator de energie electrică. Avem 12 linii de tensiune înaltă de 110 kw care sunt în prezent deconectate. Cel mai dificil este spre zona de sud. Trebuie să menţionăm că aşteptările noastre, având în vedere ritmul care are loc în reconectări, către noaptea aceasta şi în ziua de mâine, majoritatea localităţilor să fie reconectate”, a declarat Octavian Calmâc.

”Activeză în teren peste 170 de echipe. Sunt implicați operatori, peste 500 de persoane. Sunt 527 de localități partial afectate de lipsa curentului electric. În prezent toate echipele intreprind lucrări de reparație. Cu materiale suntem aprovizionați”, a comunicat reprezentantul companiei Union Fenosa.

Pavel Filip a cerut ca în localităţile rămase fără curent să fie aduse generatoare ale armatei.

"Toate generatoarele electrice care sunt în dotarea Armatei Naționale, la rezervele materiale, dar și aici la pompieri și situații excepționale. Vor fi duse aceste generatoare în aceste localități cel puțin să fie conectate o casă două sau o încăpere din această localitate astfel încât oamenii elementar ca să poată să-și încarce telefoanele”, a conschis Pavel Filip.

În acelaşi timp, majoritatea consumatorilor afectaţi de intemperie, care au rămas şi fără gaze, au fost reconectaţi la reţea. Lucrările de înlăturare a defecțiunilor cauzate de căderea arborilor continuă, astfel încât toți consumatorii să fie reconectați la rețeaua de distribuție a gazelor naturale în cel mai scurt timp.

Mai rămân deconectate câteva zeci de gospodării din municipiul Chişinău, raionul Cahul şi autonomia găgăuză. Totodată, serviciile de mentenanță și intervenție ale întreprinderilor subordonate SA ”Moldovagaz” vor continua să activeze în regim special, pentru a interveni operativ în caz de noi avarii.

LISTA LOCALITĂȚILOR care rămân fără energie electrică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu