Ședință de urgență a Comisiei pentru Situații Excepționale la Guvern (VIDEO)

Premierul Pavel Filip convoacă astăzi, 7 octombrie, ora 8.00 , ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, în urma exploziei din sectorul Râșcani al Capitalei. 

Tragedie în sectorul Rîșcani al Capitalei. Trei persoane printre care și un copil au decedat, iar șase persoane au fost rănite printre care și un pompier, după ce în blocul unde locuiau a avut loc o explozie puternică.

Publika.MD va transmite această ședință în direct. 

În seara zilei de 6 octombrie într-un bloc locativ de pe strada Bulevardul Moscovei 11/5 din mun. Chișinău a avut loc o deflagrație. Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 22:42.

Din primele date s-a stabilit că deflagrația a afectat mai multe apartamente din blocul locativ. La fața locului inițial au fost îndreptate 7 echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși, angajații IGSU au stabilit că explozia a afectat apartamentele de la etajele 14,15,16,17 din scara nr. nr.6 a blocului. În procesul de cercetare, salvatorii și pompierii au depistat două cadavre inclusiv și trupul neînsuflețit a unui minor.

Corpurile neînsuflețite au fost găsite la etajul 14. Salvatorii și pompierii au evacuat toate persoanele din scara blocului. În urma deflagrației 6 persoane au fost internate la spital cu diverse traumatisme, inclusiv un angajat al IGSU. Potrivit ultimilor informații, pompierul este în stare stabilă, primind contuzii și leziuni ușoare. În urma leziunilor obținute, un bărbat în vîrtstă de 77 de ani a decedat în spital.

Potrivit datelor preliminare în urma exploziei au decedat 3 persoane. La fața locului IGSU a instituit o celulă de criză. Pentru intervenție în total au fost antrenate 16 unități de tehnică specială și aproape 100 de angajați IGSU, fiind ridicată pe alertă întreagă garnizoană a mun. Chișinău. Pentru stabilirea circumstanțelor deflagrației activează organele de drept. La fața locului sunt antrenați grupul de psihologi al IGSU pentru acordarea asistenței psihologice sinistraților. Salvatorii și pompierii efectuează lucrări de deblocare și căutare în interiorul clădirii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu