Şedinţă de Parlament cu scaune libere, deputaţi nemulţumiţi şi "schimburi călduroase de complimente"

Schimb de replici chiar la începutul şedinţei plenare a Parlamentului de azi, 19 mai. Nici nu a început bine şedinţa, că deputatul liberal-democrat, Tudor Deliu, s-a arătat deranjat de lipsa de la întrunire a colegilor deputaţi. El a cerut preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu să ia unele măsuri cu privire la această situaţie. "Domnule preşedinte, vă rog să interveniţi. Avem mulţi deputaţi care încalcă regulamentul. Ei sunt obligaţi să se prezinte la şedinţa Parlamentului. În cazul unor fracţiuni, sunt mai multe scaune libere decât membri. Ştim că e campanie electorală, dar avem şi şedinţă", a spus Deliu.

"Mai bine să asiguraţi prezenţa în sală a majorităţii membrilor AIE, căci dacă PCRM părăseşte sala, rămâneţi fără cvorum", a menţionat deputatul comunist, Eduard Muşuc.

În replică, deputatul PL, Valeriu Munteanu i-a cerut lui Muşuc  să asigure prezenţa comuniştilor în sala de şedinţă, căci din cauza lor parlamentarii nu pot vota ordinea de zi a şedinţei.

"Terminaţi cu aceste declaraţii, nu daţi vina mereu pe comunişti", a declarat Muşuc.

Marian Lupu a venit cu un apel către toţi deputaţii, cei care lipsesc de la şedinţă, dar şi către cei care sunt în sală.  "Colegii care lipsesc sigur aud. Totuşi fac un apel către cei care lipsesc, să vină. Ştim prea bine că regulamentul nu îi poate obliga. După acest schimb călduros de complimente, propun să revenim la şedinţă", a spus Lupu.

După nici o oră de discuţii, însă, comuniştii au părăsit sala de şedinţe. Motivul invocat de deputaţi PCRM este respingerea de către Parlament a mai multor iniţiative care urmau să fie incluse pe ordinea de zi.

Prin urmare, Marian Lupu a anunţat o pauză.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu