Şedinţa de judecată în procesul lui Vlad Filat a fost amânată. Care este motivul

Embed:

Şedinţa de judecată în procesul în care fostul premier, Vlad Filat, este acuzat de spălare de bani, a fost reprogramată pentru 28 februarie, deoarece unul dintre avocaţi nu se află în ţară.

Magistraţii ar fi trebuit să dea un răspuns la cererile înaintate de avocaţii lui Vlad Filat, în care erau invocate mai multe încălcări de procedură.

"Şedinţa de astăzi a fost amânată la cererea unuia dintre avocaţii domnului Filat Vladimir şi inclusiv şi la cererea inculpatului Filat Vladimir în legătură cu deplasarea unuia din avocaţi peste hotarele Republicii Moldova", a spus procurorul Nadejda Busuioc.

Avocatul lui Vlad Filat nu a vrut să dea detalii despre locul în care se află colegul său.

"Colegul Munteanu a plecat din interese de serviciu. În interesul apărării domnului Filat Vladimir", a spus avocatul Tudor Osoianu.

Întrebat de jurnalişti dacă ex-premierul condamnat va participa la alegerile din această duminică, avocatul acestuia a spus că:

"Este dreptul lui. Posibil că da", a mai aspus avocatul.

Procurorii Anticorupţie îl învinuiesc pe fostul premier de faptul că în perioada în care era lider al PLDM a transferat unei companii americane de PR, echivalentul a 13 milioane de lei, bani sustrași din Banca de Economii.

Firma de consultanţă urma să ofere asistenţă PLDM în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. Procurorii precizează că, pentru a șterge urmele transferurilor, s-a apelat la un intermediar.

Autorităţile americane au confirmat transferurile către compania care a prestat servicii de promovare a liberal-democraților.

Mai mult, ancheta are probe care ar demonstra că Filat a obținut banii de la Banca de Economii prin trafic de influență. Dacă se va constata că a încercat să ascundă anumite plăți cu bani proveniți din acte de corupție, fostul premier riscă până la zece ani de închisoare.

Acesta se declară nevinovat. În prezent, Vlad Filat se află la penitenciarul 13 din Capitală, după ce în octombrie 2015 a fost condamnat definitiv la nouă ani de puşcărie pentru corupere pasivă și trafic de influență.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu