Şedinţa de judecată în dosarul medicilor învinuiţi de moartea unui copil de 4 ani, AMÂNATĂ. Care a fost MOTIVUL

Embed:
Şedinţa de judecată în dosarul medicilor învinuiţi de moartea unui copil de patru ani a fost amânată pentru 24 noiembrie. Motivul este că trei din cei cinci inculpaţi au venit la judecătorie fără avocaţi.

Medicul de familie, primul care a fost pus sub învinuire nu a dorit să răspundă la întrebările jurnaliştilor şi a încercat să-şi acopere faţa.

"S-au prezentat toate părţile în afară de trei avocaţi care reprezintă învinuiţii, a fost stabilită identitatea păţilor şi s-a fixat următoarea dată", a spus Vladimir Idriceanu, procuror.

Părinţii, care acum trei ani şi-au înmormântat copilul, susţin că îşi doresc ca vinovaţii să fie pedepsiţi.

"Dorim mai repede să se mişte toată judecata asta, vinovatul să fie tras la răspundere, legea este pentru toţi. Cei vinovaţi să fie traşi la răspundere pentru tot ce au făcut", a declarat Ghenadie Ursu, tatăl copilului decedat.

"Durerea mamei nu o să o schimbe nimic. Vinovatul trebuie să fie tras la răspundere să simtă şi el durerea pe care o simţim noi", a menţionat mama copilului decedat.

Fetiţa s-a stins din viaţă la Spitalul raional din Criuleni în data de 2 august 2014. Potrivit informaţiilor preliminare, copila a fost diagnosticată greşit de către medici, care i-au prescris alt tratament, deşi suferea de rotavirus. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de malpraxis, doctorii riscă până la cinci ani de închisoare.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu