Şedinţă de judecată amânată: Ilan Şor trebuia să se prezinte în instanţă la Cahul

Cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare, politicienii se întrec în promisiuni electorale. Ilan Şor, primarul degrevat al oraşului Orhei şi liderul partidului Şor, spune că va majora pensiile şi va anula impozitele pentru vârstnici.

"Vrem să anulăm rapid toate impozitele pe care le achită pensionarii. Noi ne vom asigura ca preţurile pentru servicii şi mărfuri să fie reduse cu până la 30 la sută. Noi garantăm o pensie minimă de circa 80 la sută din salariul minim pe ţară, în jur de cincii mii de lei", a spus Ilan Şor, preşedintele Partidului Şor.

La începutul săptămânii, la prezentarea celor 11 candidaţi ai partidului Şor pentru circumscripţiile din Chişinău,liderul formaţiunii a promis că dacă vor câştiga alegerile, Capitala va arăta ca Parisul. Mai mult, el a spus că municipiul Chişinău va avea o infrastructură modernă şi un parc de distracţii numit "Moldova Land" după modelul celui din Orhei, unde totul va fi gratuit. Ilan Şor susţine că toate vor fi făcute din impozitele plătite de locuitorii municipiului Chişinău, care nu vor mai fi transferaţi ca în prezent la bugetul de stat.

Ilan Şor trebuia să fie prezent azi la o şedinţă de judecată, la Curtea de Apel Cahul. Şedinţa a fost însă amânată pentru 3 aprilie, deoarece au lipsit avocaţii, dar şi pentru că unele materiale din dosar nu au fost finalizate.

"- S-a amânat şedinţa.
- Din ce cauză? Care au fost motivele amânării?
- Toate întrebările, la serviciul de presă."

Ilan Şor a fost condamnat în iunie 2016, la şapte ani şi şase luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis pentru escrocherie și spălare de bani, în unul dintre dosarele ce vizează dispariția banilor de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Din februarie anul trecut, dosarul acestuia a fost transferat la Curtea de Apel Cahul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu