Şedinţă de Guvern la Drochia. Localnicii s-au interesat despre efectele reformei fiscale şi alimentaţia copiilor din şcoli şi grădiniţe

Embed:

Reforma fiscală, creşterea economică, dar şi alte măsuri întreprinse de Guvern în aproape trei ani vor permite majorarea pensiilor şi salariilor pentru aproape 200 de mii de bugetari. Asigurările au fost făcute de premierul Pavel Filip la şedinţa de Guvern din teritoriu, care de această data a avut loc în raionul Drochia.

"O critică care se aduce că astea sunt cadouri electorale, iată Guvernul vine în ajunul alegerilor Parlamentare şi ne face cadouri. Minciuni gogonate. Eu am spus că aveţi în faţa dumneavoastră o echipă absolut serioasă de Guvern. Noi nu am făcut acest pas nici anul trecut, nici în 2016 pentru că nu eram pregătiţi", a declarat Pavel Filip.

Agenţii economici din raion, angajaţi din primării, dar şi alţi localnici au profitat de prezenţa membrilor Guvernului şi au avut întrebări despre efectele reformei fiscale, care deja a intrat în vigoare.

"Rezultatul implementării reformei fiscal şi a micşorării impozitului reţinut din salariu de la 18 la 12 procente noi înregistrăm la executarea bugetului o deficienţă. Există o careva măsură de a compensa suma respectivă?", a întrebat o localnică.

"Pentru a evita unele pierderi temporare la acest buget în bugetul de stat pentru anul 2019, pentru raionul Drochia sunt alocate 5,36 de milioane de lei anume pentru aceasta. Obiectivul acestei reforme este pentru consolidarea bazei fiscale creşterea veniturilor populaţiei, crearea condiţiilor pentru creşterea economică", a specificat Ion Chicu, secretar de stat al Ministerului Finanţelor.

Au fost abordate şi chestiuni ce ţin de alimentaţia copiilor din şcoli şi grădiniţe, reparaţia caselor de cultură, dar şi infrastructură.

Unii locuitori au vorbit despre problema maidanezilor: "Noi stăm cu grijă că pot fi atacaţi de aceste animale care fac distrugeri în oraş, fac gunoaie".

"Şi la Străşeni a fost un caz când un câine de rasă a atacat patru copii şi un matur. Confundăm democraţia în Republica Moldova cu haosul de foarte multe ori, ar trebui să ne punem în poară sar la bătaie la poliţişti şoferi beţi. Eu am rugat să se facă o analiză a legislaţiei în vigoare", a subliniat Pavel Filip.

Membrii Cabinetului de Miniștri au o zi pe săptămână dedicată deplasărilor în teritoriu pentru a se implica mai activ în rezolvarea problemelor acute din fiecare raion.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu