"Şedinţa cu uşile închise a Parlamentului trebuie să se încheie cu semnarea unui memorandum"

Embed:

Şedinţa cu uşile închise a Parlamentului, la care se va discuta despre securitatea naţională, ar trebui să se încheie cu semnarea unui memorandum, prin care deputaţii să asigure stabilitatea în ţară. De această părere sunt unii reprezentanţi ai Coaliţiei de guvernare. 

Deputaţii au declarat că şedinţa este organizată cu scopul de a afla, care este situaţia în ţară în contextul crizei din Ucraina.

"Noi avem necesitatea să spunem şi ceea ce gândim noi despre ceea ce se întâmplă în Republica Moldova. Şi doresc să mă adresez şi celor din stânga şi celor din dreapta să nu agite spiritele în RM, să contribuie la liniştirea acestor spirite. Poate chiar, de ce nu, să semnăm un memorandum", a declarat în cadrul emisiunii Fabrika preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

"Noi avem un conflict în care este implicată inclusiv şi Federaţia Rusă ca suporter a acestei regiuni este principala sursă de posibile tensiuni, de aceea este important ca noi să cunoaştem cât mai bine în primul rând situaţia din această zonă şi este de datoria ministerelor de forţă să ne raporteze", susţine liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ.

Politicienii mai spun că în actuala situaţie geopolitică trebuie să manifeste o mai mare vigilenţă. 

"Pericolul a existat întotdeauna. Aţi afişat călcâiul lui Ahile. Noi avem două călcâiuri a lui Ahile, este Transnistria şi este opoziţia comunistă din Parlament. E a doua Transnistrie pe care o avem în Parlament şi care pledează pentru o cu totul altă direcţie de dezvoltare", spune liderul PLR, Ion Hadârcă.

De asemenea, deputaţii au motivat lipsa presei de la şedinţă prin dorinţa de a nu isteriza populaţia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu