ȘEDINȚĂ CU SCANDAL LA CMC. Consilierii au refuzat să examineze ordinea de zi, după ce activistul Vitalie Voznoi a intrat în sală

Embed:

Nicio şedinţă fără scandal. Întrunirea aleşilor municipali a întârziat cu aproape o oră, iar consilierii au refuzat să examineze ordinea de zi, după ce activistul Vitalie Voznoi a intrat în sală.

Acesta a vrut să ia cuvântul la tribună, dar a fost apostrofat. Un poliţist a încercat chiar să-l scoată cu forţa din încăpere. 

"- Eliberați, vă rog, sala. - Ieși afară! "

Vitalie Voznoi le-a reproșat consilierilor că pe ordinea de zi sunt peste 200 de proiecte. Asta în timp ce regulamentul prevede că, la o şedinţă, pot fi examinate maximum 100 de chestiuni. Consilierul Iurie Topală a încercat să-i deconecteze microfonul.

"Vreau să vă spun un lucru foarte simplu și să vă reamintesc că, în data de 8 octombrie, folosindu-se de tragedia care a avut loc pe bulevardul Moscovei 11, pe lângă două subiecte privind oferirea de ajutor material incluse pe ordinea de zi, au mai fost incluse alte 204 subiecte, majoritatea proiecte funciare. Doar vreau să vă amintesc de faptul că regulamentul...Conectaţi, vă rog, microfonul, domnule Topală",  s spus activistul civic, Vitalie Voznoi.

De cealaltă parte, secretarul interimar al Consiliului Municipal, Adrian Talmaci, a declarat că nu a fost încălcat regulamentul.

"Practic, pe parcursul ultimelor 10 luni de zile, Consiliul municipal Chișinău nu a examinat niciun proiect funciar și respectiv, de la ședință la ședință, propunerile consilierilor, referitor la includerea unor chestiuni suplimentare funciare au fost luate în seamă și incluse pe următoarea ședință", a spus secretarul interimar al Consiliului Municipal, Adrian Talmaci.

Majoritatea consilierilor au susținut poziţia preşedintelui ședinței CMC şi i-au cerut lui Voznoi să părăsească sala de şedinţe.

"Noi nu-i solicităm să iasă de atâta că filmează, că are dreptul să filmeze, dar de atâta că se poartă porcește", a spus consilierul PL, Ion Cebanu.

"Nu este prima dată când dumnealui abuzează, vine la ora 9, ține tribuna până la 10", a spus consilierul PDM, Liviu Oborog.

Într-un final, Vitalie Voznoi a ieşit singur din sală, iar consilierii au putut începe şedinţa.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu