Şedinţa Consiliului AIE nu va avea loc DETALII

(UPDATE 12.20) Şedinţa Consiliului AIE a fost amânată, pentru că liderul PLDM, Vlad Filat, pleacă în Cehia. Informaţia a fost confirmată de către preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, pentru Publika TV

Democraţii intenţionează să convoace astăzi şedinţa Consiliului Alianţei pentru Integrare Europeană. Ora întâlnirii încă nu se cunoaşte, dar subiectul discuţiilor este clar - liderii coaliţiei de guvernământ urmează să decidă când va fi organizată următoare încercare de alegere a şefului statului.

Partenerii de coaliţie au două variante diferite referitor la data alegerilor. În opinia liberal-democraţilor, cea mai indicată perioadă ar fi ianuarie-februarie, după ce Parlamentul va aproba Bugetul de Stat pentru 2012.

"Propunerile de a organiza alegeri prezidenţiale la jumătatea lui decembrie pot pereclita procesul de votare a actelor legislative atât de necesare pentru asigurarea suportului Guvernului şi bunăstării cetăţenilor", susţine vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ.

De cealaltă parte, liberalii şi democraţii spun că alegerea preşedintelui nu mai poate fi tărăgănată.

"Decizia partidului este să promovăm ideea că această repetare a alegerii, să aibă loc cât mai posibil, la mijlocul lunii decembrie", a menţionat preşedintele PD, Marian Lupu.

De aceeaşi părere este şi preşedintele PL, Mihai Ghimpu. "Preşedintele trebuie ales, la sigur, anul ăsta, nu lăsa lucrul de azi pe mâine că aşa rămâne"

Prima încercare de a alege preşedintele a fost programată pentru 18 noiembrie, însă nu a avut loc, pentru că nu a fost înregistrat niciun candidat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu