Şedinţa Comisiei situaţii excepţionale. Silvia Radu a solicitat majorarea numărului utilajelor implicate în deszăpezirea străzilor

Embed:

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu a convocat dimineaţă şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale. Edilul a solicitat să fie majorat numărul utilajelor implicate în deszăpezire. De asemenea, Silvia Radu le-a cerut pretorilor de sector să gestioneze situaţia din teritoriu şi a solicitat tuturor agenţilor economici din Chişinău să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.   

În cadrul şedinţei Comisiei situaţii excepţionale s-a decis instituirea unei celule de criză la nivelul municipiului Chişinău, care va monitoriza situaţia în oraş şi va informa, din 3 în 3 ore, despre starea lucrurilor din teritoriu. 

Potrivit reprezentanţilor primăriei, străzile în pantă, Ganea, Timiş, Vadul lui Vodă, Paris, Podul Înalt, Căuşeni şi stradela Uzinelor, pe timp de ninsoare sunt declarate închise, chiar dacă serviciile de deszăpezire intervin şi în zonele respective.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii pot apela la Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

De dimineaţă la linie au fost emise 302 de troleibuze şi 97 de autobuze, iar la această oră transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru.  

Pe parcursul nopţii, Exdrupo a intervenit cu 49 de autospeciale la curăţarea străzilor şi a împrăştiat material antiderapant

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu