Ședinta Coaliției de Guvernare în ultima stagiune parlamentară. Prioritățile Legislativului: Legea Salarizării și Legea privind comerțul intern

O nouă Lege a salarizării, aprobarea bugetului pentru anul 2019, o nouă Lege privind comerțul intern, dar și votul final privind noul Cod al Audiovizualului. Acestea sunt câteva dintre prioritățile Coaliției de guvernare în ultima stagiune parlamentară, anunțate de președintele Legislativului, Andrian Candu. 

 

"S-au discutat unele elemente specifice cum ar fi intenția noastră de a veni cu o nouă Lege a salarizării, deoarece există un decalaj mare între diferite categorii de angajați, inclusiv la stat. Foarte curând, Guvernul va veni cu o propunere, inițial pe platforma majorității parlamentare și a consiliului Coaliției, ca ulterior să vină în Parlament cu proiectul de lege ce ține de o nouă lege a salarizării. La fel s-a discutat despre importanța de a reuși în timp să aprobăm cele trei bugete pentru anul 2019.

S-a trecut în revistă un subiect care devine foarte acut, cu ce se confruntă la ora actuală, producătorii locali, în special fermierii și în mod special, produsele agricole.  S-a discutat despre intensificarea și pregătirea cât mai repede pentru votul final a unei Legi privind comerţul interior în Parlament, astfel încât, curând să aducem protecție suplimentară producătorilor locali. Lucrul acesta, probabil, în următoarele două săptămâni se va realiza prin votul final în Parlament. 

[...] S-a discutat despre votul final și încheierea istoriei de aprobare a noului Cod al Audiovizualului. Au mai rămas mici precizări legate de bugetul televiziunii naționale. Lucrul acesta foarte curând va fi realizat, astfel încât să reușim să trimitem legea pentru promulgare", a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu. 

De asemenea, speakerul Andrian Candu a dorit să pună capăt speculațiilor precum că audierile stabilite de Parlament nu vor avea loc

"Vreau să vă comunic că toate audierile în Parlament care erau stabilite vor avea loc, inclusiv audierea pe frauda bancară, chiar dacă ieri am văzut câteva speculații că Parlamentul nu va mai face aceste audieri. Nu, aceste audieri vor fi deoarece și deputații și în general întreaga societate trebuie să știe exact și să fie la curent cu statutul recuperării activelor fraudate", a declarat Andrian Candu. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu