SECURITATEA ŢĂRII, ÎN PERICOL: Preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitatea naţională recunoaşte că răspândeşte ZVONURI

Embed:

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitatea naţională Chiril Moţpan, care este deputat PPDA, recunoaşte că răspândeşte zvonuri. În cadrul unei conferinţe de presă, acesta a declarat că informaţiile pe care le-a prezentat publicului despre faptul că mercenarii detaşamentului rusesc Wagner ar fi încercat să-l răpească pe fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, nu pot fi confirmate şi nici infirmate. 

"Am făcut recent mai multe dezvăluiri importante, la cazuri de rezonanţă sporită şi în interes major pentru societate. Mi s-a transmis în context că unul dintre motivele pentru care în iunie Vlad Plahotniuc a plecat din Republica Moldova, ar fi prezenţa echipei Wagner, care se zice că ar fi planificat să îl răpească. Pentru că la moment părea o informaţie importantă, am transmis publicului că CINEVA mi-a spus acest lucru, fără nici o concluzie cu privire la adevărul acestei afirmaţii", a declarat preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitatea naţională Chiril Moţpan.

Chiril Moţpan şi-a citit mesajul de pe o foaie, vădit emoţionat, acesta nu a răspuns nici la o întrebare a jurnaliştilor. Moţpan nu a putut spune cine i-ar fi oferit aceste informaţii şi a folosit termeni ambigui: cineva, mi s-a transmis, nu poate fi confirmat şi nici infirmat. 

Pe de altă parte, Chiril Moţpan din nou s-a ascuns în spatele lui Vlad Plahotniuc, declarând că informaţiile puteau veni chiar de la el. 

"S-a dovedit a fi o informaţie imposibil de verificat. Nu ai cum nici s-o infirmi, nici s-o confirmi. Nu exclud că ar fi parte dintr-o strategie de dezinformare, gândită de Vlad Plahotniuc şi adepţii săi", a spus Moţpan. 

Chiril Moţpan este deputat al Blocului ACUM, PPDA, acesta deţine funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru securitatea naţională şi face parte din Consiliul Suprem de Securitate. 

loading...

Lasă un comentariu