Securitatea regională şi influenţa Rusiei, discutate la Institutul american pentru pace (VIDEO)

Securitatea regională, situaţia politică din ţara noastră, reformele realizate de Guvernul de la Chişinău, dar şi metodele eforturile de combatere a influenței Rusiei sunt principalele subiecte de discuţii care au loc la sediul Institutului american pentru pace (USIP).

La discuţii moderate de vice-preşedintele USIP, William B. Taylor, participă premierul Pavel Filip şi ministrul MAEIE, Tudor Ulianovschi, ministrul Economiei Chiril Gaburici şi ministrul Apărării, Eugen Sturza. 

PUBLIKA.MD aminteşte că premierul Pavel Filip, alături de mai mulţi membri ai Cabinetului de Miniştri, se află într-o vizită de lucru la Washington.

În cadrul vizitei sale la Washington, prim-ministrul Filip s-a întâlnit cu senatorul Roger Wicker și congresmanul Chris Smith, care fac parte din conducerea Comisiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

Tot la Washington, Pavel Filip a avut o altă întrevedere cu congresmenii Pete Olson și David Price. Oficialii au discutat despre importanţa fortificării dialogului dintre Chişinău şi partenerii occidentali.

Cei doi legislatori sunt copreşedinţi ai Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova.

La începutul acestei luni, şi preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a efectuat o vizită în Statele Unite, unde s-a întâlnit cu mai mulți congresmani, printre care Ted Poe și Pete Olson, membru al Comitetului pentru Energie și Comerț și președintele Grupului Parlamentar SUA-Moldova.

Liderul PDM a primit asigurări din partea oficialilor americani că țara noastră rămâne în atenția Statelor Unite.

Discuțiile au atins și problema securității energetice, dar și războiul împotriva propagandei ruse.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu