Securitate sporită pe Aeroportul Internațional Chișinău. Pasagerii care se întorc de peste hotare, supuși unui control suplimentar

Embed:

Securitate sporită la Aeroportul Internațional Chișinău din cauza COVID-19. Toți pasagerii care se întorc de peste hotare sunt supuși unui control suplimentar: acolo sunt instalate două termoscanere de măsurare a temperaturii corpului. Cei care sunt suspectaţi că au febră sunt consultaţi şi de medicul din aerogară.  

Primul termoscaner a fost montat pe holul aerogării. După controlul pașapoartelor, pasagerii mai trec printr-un scaner.

Pasagerii cursei Veneţia - Chişinău spun că în Italia măsurile de siguranţă sunt şi mai riguroase.

"Da, e panicată. Supermarket-urile sunt fără apă, sunt fără conserve. De ieri e panică, da, e panică. Ieri a fost decizia să închidem tot. Spre exemplu, eu sunt șefă la un cinematograf, a trebuit să trimit acasă toate persoanele, să închid".

"Destul de alarmată, dar își mențin calmul. Sigur că ne este frică, dar trebuie să ne ținem calmi".

-Să zicem critică, încă nu e, dar puţină frică este.
- Dar lumea cum se comportă acolo, e alarmată?
- Un pic, da. Un pic e alarmată, dar au luat măsuri urgente, controale. Fac analize, fac tampoane pentru virus.

"Au fost interzise orice manifestații și acțiuni în aer liber în Lombardia și Veneto, ca de exemplu, nu am putut juca fotbal. Toate terenurile au fost închise".

Reprezentanții Poliției de Frontieră ne-au comunicat că din 24 ianuarie, de când a fost instalat primul termoscaner, nicio persoană nu a fost depistată cu febră. În schimb acum, în cazul a 20 de pasageri ai cursei Sankt-Petersburg - Chișinău, scanerul a indicat simptome de febră.

- Cum credeți, de ce v-a oprit?
- Nu știu, nu știu de ce, eu am venit de la competiție, de la Moscova, dar mă simt bine.

Ulterior, cei 20 de pasageri au fost duși într-un birou medical, unde li s-a măsurat temperatura, iar apoi au fost eliberați.

"La două sau trei din persoane au fost detectate din cauza ca dumnealor suportă hipertensiune arterială, este o maladie, de aceea la tensiune mărită, simptomatica este schimbată, cu înroșirea pielii și alte persoane au consumat alcool", a afirmat inspectorul, Poliția de Frontieră, Marius Balea.

Zilnic, prin Aeroportul Internațional Chișinău intră în ţară în jur de o mie de persoane.

loading...

Lasă un comentariu