SECURITATE NUCLEARĂ, ÎN VIZOR. MERKEL: China, UE, SUA şi Rusia trebuie să coopereze

Statele Unite, Uniunea Europeană, Rusia şi China trebuie să depună eforturi comune pentru dezarmare.

Declaraţia a fost făcută de cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul conferinţei de securitate din Munchen, drept reacţie la anunţul Federaţiei Ruse şi a SUA de a se retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare semnat încă în 1987.

În timpul discursului său, Merkel s-a arătat deranjată şi de decizia luată luată de preşedintele american, Donald Trump, de a ieşi din Acordului nuclear negociat cu Iranul.

"Mă întreb dacă o eventuală ieşire din acord ar ajuta de a mai ţine sub control acţiunile Iranului. Cred că cel mai bine este să păstrăm acordul pentru a exercita presiuni asupra acestei ţări atunci când este necesar", a spus cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Merkel a mai menţionat că Germania, la fel ca şi celelalte ţări din Uniunea Europeană, vor respecta în continuare prevederile Acordului nuclear negociat în 2015 şi nu vor renunţa la investiţiile făcute în Iran.

Prezent, la conferinţa de la Munchen, vicepreşedintele american, Mike Pence, a spus că SUA au ieşit din acord deoarece conducerea de la Teheran sprijină teroriştii şi că este una dintre cele mai periculoase din lume.

"A venit timpul ca partenerii europeni să nu mai submineze sancţiunile americane impuse Iranului, care este condus de un regim ucigaş şi revoluţionar. Este timpul ca partenerii europeni să fie alături de noi şi cetăţenii iranieni", a spus Mike Pence, vicepreşedinte al SUA.

Tensiunile au escaladat între Teheran şi Washington după ce Donald Trump a retras, în luna mai a anului trecut, Statele Unite din acordul privind programul nuclear al Iranului şi a reintrodus sancţiunile economice în adresa Republicii Islamice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu