Securitate maximă la maratonul de la Londra. Ce plan de apărare au elaborat englezii

Embed:

Maratonul de la Londra nu va fi amânat!. În ciuda atacurilor sângeroase în timpul maratonului din Boston, în urma cărora au murit trei oameni, organizatorii următoarei competiţii au declarat că întrecerea se va desfăşura în condiţii optime, pentru că vor fi mărite măsurile de securitate.

Explozia care a şocat întreaga lume nu i-a speriat pe organizatorii maratonului de la Londra. Tragedia de la Boston, în urma căreia trei sportivi şi-au pierdut viaţa, i-a făcut, însă, pe britanici să intensifice măsurile de securitate pentru competiţia din 21 aprilie.

"Ne-am revizuit politica de securitate. Suntem foarte întristaţi de veştile şocante care vin din Boston. Este o zi tristă pentru atletismul mondial, iar noi am elaborat un plan nou de apărare, în cooperare cu Poliţia Metropolitană. I-am contactat din prima clipă în care am aflat despre atacuri", a declarat directorul executiv al maratonului, Nick Bitel.

Aceeaşi poziţie o au şi organizatorii unui alt maraton, cel de la Tokyo, care a avut loc în februarie. Oficialii japonezi sunt de părere că măsurile de securitate tebuie să fie intensificate, iar explozia de la Boston nu trebuie să descurajeze sportivii care vor să participe la astfel de competiţii.

La întrecerea de la Londra vor participa peste 36 mii de sportivi care vor parcurge o distanţă de 42 de kilometri. Printre participanţi se va număra şi dublul campion olimpic din 2012, Mo Farah. În 2012, Maratonul din Marea Britanie a fost câştigat de Wilson Kipsang Kiprotich, la masculin, în timp ce Mary Keitany s-a impus în întrecerea feminină.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu