Securitate cibernetică și idei de succes în domeniul IT, subiecte abordate la Moldova ICT Summit

Embed:

Idei de succes în domeniul IT, integrarea programelor în sistemul educațional și securizarea sistemului cibernetic. Sunt doar câteva dintre subiectele ce vor fi abordate în cadrul celei de-a șasea ediții a Summit-ului anual al Tehnologiilor Informaţionale.

La eveniment vor participa specialişti din ţară şi de peste hotare, reprezentanţi ai Guvernului şi oameni de afaceri. 

Autoritățile își propun să elaboreze un program de securitate cibernetică, iar ulterior, documentul să fie propus Guvernului spre aprobare.

"Securitatea infrastructurii, serviciilor și autocenzura pentru utilizatori. Când apar tehnologii noi este necesar să fie întreprinse măsuri speciale de securitate iar acest lucru este și competența nu doar a specialiștilor IT și companiilor, este și obligația statului să impună reglementări speciale pe piață", a declarat viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vitalie Tarlev.

În premieră, va fi organizat şi un seminar destinat antreprenorilor din Moldova, care vor fi învăţaţi să utilizeze eficient tehnologiile moderne de calcul.

"El va fi prezentat de doi specialiști din Statele Unite care au dezvoltat start-upuri de succes cu zeci de milioane de utilizatori și au reușit să atragă finanțări de zeci de milioane de dolari", a spus specialistul în domeniul IT din cadrul USAID, Ionela Titirez.

În cadrul summitului va fi lansată și o platformă pentru femei.

"Este vorba cum implicăm femeile în domeniul IT sau cum încurajăm ca ele să utilizeze potențialul și să disperseze acel gap care există la moment de criză de specialiști în domeniul IT", a zis directorul Executiv al Asociației Naționale a Companiilor din domeniul TIC, Ana Chirița.

Moldova ICT Summit este cel mai important eveniment al anului din domeniul IT și se va desfășura în perioada 29-30 aprilie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu