SECTORUL NEGRU din Capitală. Zona în care şi-au pierdut viaţa cei mai mulţi pietoni

Depășirea limitei de viteză, starea de ebrietate şi nerespectarea distanței sunt cele mai frecvente cauze ale accidentelor rutiere care au loc pe străzile din Capitală. De la începutul acestui an, s-au înregistrat peste 900 de accidente, soldate cu moartea a 34 de persoane. Datele au fost prezentate de şeful poliţiei Capitalei, Silviu Muşuc.

Cel mai grav este faptul că, în acest an, a crescut numărul accidentelor rutiere cu implicarea minorilor. Până acum, s-au înregistrat 115 cazuri, cu 38 mai multe, comparativ cu anul trecut.

Cinci copii şi-au pierdut viaţa din cauza şoferilor grăbiţi sau neatenţi, iar alţi 168 au fost răniţi.

Nesemnificativ, a scăzut numărul accidentelor în care au fost implicaţi pietoni. Dacă anul trecut, numărul acestora a fost de 163, anul acesta s-au înregistrat cu 12 cazuri mai puţine. Pentru trei dintre victime, impactul a fost fatal.

Cele mai multe accidente pe trecerile de pietoni au fost înregistrate în sectorul Râşcani, iar în sectorul Botanica au avut loc cele mai multe accidente cu implicarea pietonilor înafara trecerii.

Din totalul de peste 900 de accidente rutiere, în peste 160 de cazuri, şoferii au depăşit limita de viteză, iar 81 de conducători auto nu au respectat distanţa dintre automobile.

Totodată, în 19 cazuri, şoferii au fost prinşi băuţi la volan.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu