Sectorul Buiucani poate dormi liniştit: 4 persoane, acuzate de comiterea a două jafuri şi un furt, sub arest

Patru persoane sunt suspectate că ar fi comis două jafuri şi un furt în sectorul Buiucani al Capitalei.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, în primul caz, doi bărbaţi, prezentându-se la uşa unui apartament drept poliţişti, au pătruns în locuinţă, unde se afla doar fiul stăpînilor. Cei doi au sustras bunuri de aproximativ 7000 lei.

Din datele procurorilor, învinuiţii de 47 şi 21 ani au mai fost anterior condamnaţi, unul dintre ei fiind eliberat din detenţie cu doar câteva săptămâni înainte de incident.

Un alt bărbat de 32 ani este învinuit de procurori că a jefuit o femeie în stradă.

Din actul de învinuire întocmit de procurori reiese că, bărbatul a smuls de la o femeie un lănţişor din aur şi a încercat să fugă de la locul infracţiunii. În scurt timp, însă el a fost prins.

Procurorii mai menţionează că învinuitul se află la evidenţa narcologică, iar anterior a fost condamnat pentru consum şi păstrarea substanţelor narcotice.

Dacă vinovăţia acestora va fi demonstrată, inculpaţii riscă până la 6 ani închisoare.

În cel de al treilea caz, un tânăr de 24 de ani este acuzat de sustrăgerea cablurilor de ascensoar, din care le scotea cuprul pe care ulterior îl realiza.

Din acest motiv, douăsprezece blocuri locative au rămas cu ascensoarele defectate.

Menţionăm că, tânărul care anterior a mai fost condamnat, şi-a motivat acţiunile sale prin faptul că se află într-o stare materială grea, are un copil minor la întreţinere, iar sora sa suferă de cancer.

Pentru cele comise, făptaşul riscă o pedeapsă de până la 4 ani închisoare.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu