Secretul vieții veșnice. În care țări oamenii trăiesc cel mai mult

Mulți cercetători au căutat, de-a lungul timpului secretul vieții veșnice, dar totul a fost în zadar. Încă nu a fost descoperit, dar anumite locuri din lume au devenit adevărate surse ale longevității, pentru că locuitorii trăiesc mult mai mult comparativ cu media la nivel mondial, care este în jurul vârstei de 71 de ani, scrie libertatea.ro.

Reporterii BBC au avut inițiativa de a merge să-i întâlnească pe locuitorii țărilor cu cea mai mare speranță de viață de pe glob, cu scopul de a descoperi secretele longevității.

Este prima țară din lume care va atinge o speranță de viață de 90 de ani, potrivit ultimelor studii realizate de cercetători.

Cu o economie puternică, aflată într-o continuă dezvoltare, cu acces la unul dintre cele mai bune sisteme de sănătate din lume și cu cea bună tensiune arterială, este o concluzie destul de logică faptul că aici oamenii sunt printre cei mai sănătoși de pe planetă.

Aici, dieta este bogată în mâncăruri fermentate care scad colesterolul și stimulează imunitatea, dar reduc în același timp și riscul de dezvoltare a cancerului. De asemenea, mâncarea conține multe fibre.

Accentul este pus foarte mult pe cultură, comunitate și pe tradițiile asociate, toate aceste elemente contribuie la un nivel scăzut de stres.

„Jimjilbang (baia publică) aduce impreună mulți oameni care vin special să se recreeze și să socializeze’’, spune Camille Hoheb, fondator al Wellness Tourism Worldwide.

De asemenea, în Coreea de Sud, există un sentiment general de împlinire care vine din mentalitatea budistă, dar și o atitudine puternică în ceea ce privește comunitatea și individualismul.

Japonia

Media de vârstă este aici în jurul vârstei de 83 de ani, Japonia având una din cele mai ridicate speranțe de viață.

Okinawa, adesea numit „tărâmul imortalității”, este un centru global al cercetărilor în ceea ce privește longevitatea, pentru că aceste insule japoneze din sud au mai mult de 400 de centenari printre locuitori.

Dieta care include tofu, cartofi dulce și pește are o mare parte din merite. Activitătile sociale și o comunitate foarte unită reprezintă factori care contribuie la un nivel de stres foarte scăzut și la un puternic sentiment de apartenentă.

„În Japonia calitatea vieții e excelentă, insă este important să le înțelegi limba pentru a le descoperi mentalitatea, care este complet diferită de cultura occidentală”, a declarat Daniele Gatti, CEO al Velvet Media și rezident în această tară.

Spania

Dieta mediteraneană, bogată în ulei de măsline, legume și vin, a contribuit decenii întregi la starea de sănătate și la nivelul de invidiat al longevitătii spaniolilor.

Cu toate acestea, spaniolii dețin încă un secret, pe care îl respectă din generație în generație: siesta.

„Oamenii cred că spaniolii abia asteaptă să inchidă magazinele, între orele 14 și 17, pentru a se relaxa. Este mai mult decât atât, este un stil de viată”, spune Miquel Àngel Diez i Besora, din Barcelona și ghid turisitic la Gray Line. ’’Dacă ai pauză doar o jumătate de oră, mănanci pe fugă, pe când așa ai timp să te relaxezi, să ai o digestie corectă, iar asta inseamnă sănătate, mai spune acesta’’, a continuat Miquel.

Un alt factor foarte important este reprezentat de mișcare. „Când m-am mutat de la Moscova la Barcelona, am observat că oamenii preferă să meargă pe jos sau cu bicicleta sau distanțe mai mari pentru a ajunge la un mijloc de transport decât să meargă cu mașina proprie”, spune Marina Manasyan, cofondator al Barcelona Eat Local Food Tours. „Celulele tale se oxigenează, și în același timp se reduce și amprenta de carbon”.

Singapore

Cu un sistem medical pe care mulți îl consideră o minune, cei din Singapore trăiesc azi mai mult ca oricând, cu o rată a speranței de viată de 83,1 ani. Acest stat are una dintre cele mai scăzute rate ale mortalitătii infantile, dar și în rândul mamelor, pentru că se pune mult accent pe aceste categorii din sistemul de sănătate.

Cultura, dar și accesul la un mediu inconjurător sănătos contribuie și ele la o viată lungă.

„Vei vedea mulți oameni care merg la sala de gimnastică sau fac exerciții fizice în parcuri”, spune Bino Chua, travel blogger la I Wander. De asemenea, aici s-a deschis și primul parc tematic din lume, creat special pentru a reduce nivelul de stres în rândul populației.

De asemenea, viciile sunt foarte scumpe în Singapore, așa că oamenii nu prea și le permit. „Tigările și alcoolul sunt taxate puternic și costă mai mult ca în orice tară”, a încheiat Bino Chua.

Elveția

Bărbații trăiesc cel mai mult în Elveția decât oriunde în lume, cu o medie de varstă de 81 de ani. Este una dintre cele mai sănătoase tări, cu un sistem de sănătate bine pus la punct, cu un puternic sentiment de sigurantă personală și de bunăstare. Responsabile pentru această performanță sunt, arată studiile, și brânza și lactatele.

Elveția este considerată și paradisul expaților. „Este un punct culminat pentru cariera oricărui expat”, spune Gatti, care locuiește în Elveția.

Mai mult, locul îți permite să faci excursii oriunde pe continent în weekend sau să petreci mult timp în Munții Alpi. În plus, școlile private sunt cele mai bune de pe planetă și atrag în fiecare an un număr foarte ridicat de cupluri tinere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu