Secretul bine păzit al găinilor. Este ascuns în ADN-ul lor. Vei rămâne UIMIT de CE VEI AFLA

Păsările, în general, nu au dinţi. Însă în trecut aveau. Plecând de la aceste adevăruri, oamenii de ştiinţă au analizat ADN-ul găinilor, observând ca genele aflate în legatură cu creşterea dinţilor încă există.

Mai mult, în cadrul unui experiment s-a arătat că dinţii găinilor pot ajunge să se dezvolte "normal", chiar în cazul găinilor sănătoase, demonstrându-se ca genă poate fi reactivată, relatează KnowledgeNuts, citează realitatea.net.

Descoperirea a fost făcută accidental, când biologul Matthew Harris, de la Institutul Max Planck, din Tubingen, Germania, investiga mutaţia unei gene numită talpid2, ce afectează dezvoltarea embrionilor de găină. Atunci s-a observat că, cel puţin în teorie, puii au toate premisele de a avea dinţi.

Experimentele de laborator au dus la prezenţa unor protuberanţe în locul în care ar fi trebuit să se găsească dinţii, unele care aduceau destul de bine cu cele ale micilor crocodili. Se ştie că cel mai vechi strămoş al păsării avea dinţi foarte asemănatori cu cei ai crocodililor.

Această asemanare nu e deloc întâmplătoare, din moment ce păsările sunt mai îndeaproape înrudite cu reptilele decât cu mamiferele.

Păsările şi-au pierdut dinţii în urma cu 70-80 de milioane de ani, de aceea este suprinzător că şi după atâta vreme genele răspunzătoare există.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu