SECRETELE LUI JOHNSON. Oficialul a blocat publicarea unui raport incriminatoriu

Embed:

Premierul britanic, Boris Johnson, a blocat până după alegerile parlamentare anticipate din 12 decembrie publicarea unui raport privind implicarea Rusiei în viața politică de la Londra și în referendumul pentru Brexit din 2016.     

Documentul, întocmit de Comitetul de Informații Secrete și Securitate al Regatului Unit de la Londra, are 50 de pagini, iar politicienii şi analiştii britanici sunt de părere că raportul conține informații incriminatorii despre sursele de finanţare ale campaniei pentru Brexit, în care a fost implicat şi Boris Johnson şi despre manipularea exercitată prin canalele media ruseşti din Marea Britanie.

În 2016, Rusia a lansat o ofensivî mediatică de amploare în favoarea ieșirii Regatului Unit din UE, folosind toate instrumentele mediatice și informaționale pentru a influența britanicii să se pronunțe în favoarea divorțului de blocul comunitar. 

La vremea respectivă au fost formulate numeroase acuzaţii la adresa politicienilor britanici care au influenţat rezultatul referendumului, politicieni finanţaţi cu bani de la Kremlin. 

Pentru a fi publicat, raportul are nevoie de aprobarea guvernului, însă executivul de la Londra a anunțat că nu va da undă verde înainte de dizolvarea Parlamentului. Asta înseamnă că documentul va putea fi publicat abia după alegerea unui nou legislativ. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu