Secrete pe care fiecare utilizator de smartphone ar trebui să le cunoască

În urmă cu şase ani, smartphone-urile abia îşi faceau loc pe piaţă, iar până în prezent, ele au schimbat modul în care comunicăm, navigăm pe Internet şi interacţionăm cu ceilalţi. Totuşi, unele secrete ale acestor dispozitive nu sunt cunoscute de toţi utilizatorii, potrivit Ziare.com.

Cum să faci o captură de ecran

Dacă ai iPhone şi vrei să faci o captură de ecran, trebuie să apeşi în acelaşi timp butoanele Home şi Sleep/Wake. Apoi, ar trebui să auzi un sunet scurt, iar imaginea va fi salvată în folderul Camera Roll sau în Saved Photos.

Pentru smartphone-urile cu Android, captura de ecran se face apăsând simultan butoanele Power şi Volume Down, iar poza va fi salvată în folderul Captured Images.

Totuşi, această tehnică funcţionează doar pentru versiunile 4.0 sau mai recente. Pentru cele anteriore, trebuie să folseşti aplicaţii precum AirDroid.

Cum să salvezi un telefon care ţi-a scăpat în apă

Atunci când îţi scapi telefonul în apă, aproape sigur acesta este condamnat la moarte. Pentru a evita o tragedie, cel mai bine este să ai o carcasă rezistentă la umezeală. În caz contrar, există câţiva paşi pe care trebuie să îi urmezi pentru a-l salva.

Astfel, cel mai important lucru este să nu încerci să îl aprinzi imediat după ce l-ai "pescuit", pentru că dacă are apă în interior, el se va strica automat.

În schimb, şterge-l cu un material uscat sau un şerveţel. Dacă este murdar, poţi folosi puţin alcool pentru a-l curăţa. Dacă bateria smartphone-ului este detaşabilă, trebuie să o scoţi. Apoi umple un vas sau o pungă cu orez de la magazin şi introdu telefonul acolo. Peste noapte, orezul va absorbi umezeala. Sub niciun fel nu trebuie să pui dispozitivul în cuptorul cu microunde. În următoarea zi, remontează telefonul şi aprinde-l. Dacă porneşte, eşti un utilizator fericit. Altfel, trebuie să faci o vizită până la magazin, pentru unul nou.

Cum să găseşti un telefon pierdut sau furat

Mobilitatea este o sabie cu două tăişuri. Deşi poţi lua telefonul cu tine peste tot, la fel de uşor îl poţi pierde sau poate fi furat. Din fericire, telefoanele iPhone şi tabletele iPad de la Apple au o aplicataţie specială pentru astfel de cazuri, Find My iPhone, care îţi permite să îţi localizezi smartphone-ul de pe un altul, prin intermediul GPS. De asemenea, îţi poti bloca sau poţi şterge informaţii din el. Totodată, viitoarea versiune a sistemului de operare, iOS 7, va include şi funcţia prin care vei putea poza hoţul sau locul în care ai pierdut telefonul. Similar, şi smartphone-urile cu Android au astfel de aplicaţii, precum Where's My Droid?, Lookout Mobile Security sau Carbonite Mobile.

Nu dezvălui locul în care te afli

Atunci când faci poze, ele vor include şi informaţii despre locul în care au fost făcute. Dacă nu mai vrei să se întâmple acest lucru, atunci trebuie să opreşti GPS-ul. Pentru iPhone, în meniul principal trebuie să accesezi Settings - Privacy Location Services, iar pentru Android, Settings - Location Services.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu