Secretarul Internaționalei Socialiste, Luis Ayala: Moldova este în direcţia corectă

Embed:

Moldova este în direcţia corectă, iar meritul şi responsabilitatea pentru acest lucru îi aparţine, în mare parte, Partidului Democrat din Moldova. Declaraţia a fost făcută de secretarul Internaționalei Socialiste, Luis Ayala, care a fost invitatul emisiunii Fabrika de aseară. Oficialul a mai apreciat eforturile şi maturitatea PDM

"Vedem un partid care este matur, care este foarte aproape de alegători, care ştie exact în ce direcţie avansează. Acest lucru a fost probat de mai multe ori, este o probă de maturitate. Am urmărit şi ceea ce s-a întâmplat Moldova, v-aţi ciocnit şi dumneavoastră de multe sfidări, provocări, dificultăţi pe parcurs, dar am văzut că de fiecare data anume Partidul Democrat a venit cu abordarea corectă", a declarat secretarul general al Internaţionalei Socialiste, Luis Ayala.

În cadrul emisiunii a fost prezent şi preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, care a menţionat că formațiunea asigură echilibrul politic.

"Dacă noi ne încăpăţânăm şi nu vrem să participăm la guvernare, noi ne odihnim. Este capabilă stânga noastră actuală, PSRM, cu celelalte două partide de dreapta să facă o coaliţie? Să-şi asume răspunderea pentru Republica Moldova? Orice cetăţean nu aş întreba, spun că aproape este exclus", a declarat preşedintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov. 

Secretarul Internaționalei Socialiste a ţinut să dea câteva sfaturi Partidului Democrat, pentru a obţine rezultate şi mai bune, în beneficiul cetăţenilor.

"Dacă vorbim de coaliţie de guvernare, se cere angajament, se cere responsabilitate şi în prim-plan să fie puse interesele cetăţenilor. Dacă aţi pus în agenda că vrem să implementăm ceea ce contează pentru cetăţeni şi anume aceasta este agenda coaliţiei din câte cunoaştem noi, în aşa caz sunteţi pe calea corectă. Domnul Plahotniuc este omul cu care am discutat şi care înţelege şi valorifică acest lucru. Avem încredere în acest partid că va merge înainte exact aşa cum ne aşteptăm noi", a declarat Luis Ayala. 

Reprezentanții Internaționalei Socialiste s-au reunit luni, la Chișinău. Evenimentul a fost găzduit de Partidul Democrat, care este singura formațiune din Moldova cu statut de membru cu drepturi depline în această organizație.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu