Secretarul general NATO: Acţiunile Rusiei nu pot fi ignorate, trebuie să mărim bugetele militare

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen a scris un articol publicat de Financial Times prin care se adresează puterilor mondiale cu un mesaj ce vizează Rusia şi aşteptările personale de la Summitul Alianţei din luna septembrie, scrie Adevărul European.com

Potrivit oficialului NATO, Acţiunile Moscovei nu pot fi ignorate. Ba mai mult, el crede Rusia o ameninţare la ordinea mondială.

"Agresiunea rusească în Ucraina a condus la mobilizarea şi pregătirea forţelor militare pentru asemenea atacuri neaşteptate. Şi eu sunt de acord că este necesară o mobilizare mai rapidă. Acţiunile Rusiei nu pot fi ignorate. Ordinea mondială, instaurată după încheierea "Războiului Rece", este pusă sub ameninţare. De aceea, NATO trebuie să facă mai multe pregătiri în acest sens. La Summitul din septembrie planificăm să demonstrăm că acţiunile Alianţei sunt fapte reale", a punctat secretarul general NATO.

Anterior, Anders Fogh Rasmussen a declarat că întâlnirea din Ţara Galilor va fi un "punct de cotitură", iar un subiect important pe agenda evenimentului va fi rezervat pentru Ucraina. 

Summitul Alianţei NATO se va desfăşura în perioada 4-5 septembrie în oraşul Newport Wales, Marea Britanie. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu