Secretarul General al ONU: Să ne unim eforturile pentru a construi o lume mai bună pentru toți

Embed:

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ban Ki Moon, a adresat un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Naţiunilor Unite. Oficialul îndeamnă omenirea să-şi uniască eforturile pentru a construi o lume mai bună pentru toți.  Astfel, spune Ki-Moon, "nici un singur lider, țară sau instituție nu poate obține totul. Însă, fiecare dintre noi, în felul său, poate face ceva".

"Organizația Națiunilor Unite nu este doar un loc de întâlnire pentru diplomați. Este un pacificator care dezarmează pentru menținerea păcii, un lucrător medical care distribuie medicamente, o echipa de asistență care ajută refugiații, un expert în domeniul drepturilor omului care contribuie la asigurarea dreptății. Acum este momentul pentru a spori ambițiile noastre colective. Trebuie să pregătim o agendă de dezvoltare ambițioasă și practică şi  să continuăm să combatem intoleranța, să salvăm oamenii prinși în conflicte și să stabilim o pace durabilă", a adăugat secretarul general al ONU.

Şi preşedintele Parlamentului  de la Chişinău, Marian Lupu, a adresat un mesaj de felicitare coordonatorului rezident al ONU, reprezentant permanent al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova, Nicola Harrington-Buhay. 

"Vă adresez sincere felicitări cu ocazia Zilei Națiunilor Unite. În spiritul dialogului deschis şi prietenesc, îmi exprim profunda gratitudine pentru susținerea eforturilor depuse în realizarea obiectivelor de dezvoltare ale țării prin acordarea serviciilor de implementare a proiectelor și de expertiză, de care beneficiază Republica Moldova din partea Națiunilor Unite în soluționarea problemelor majore din diverse domenii", a declarat Lupu.

Totodată, şeful Legislativului a ţinut să reitereze interesul continuu din partea Parlamentului  Moldovei în reafirmarea valorilor universale ale toleranței și demnității umane, în consolidarea progreselor democrației și ale statului de drept, dar și în realizarea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu