Secretarul general al ONU la 67 de ani de la fondarea organizaţiei: Vom continua să promovăm pacea

Embed:

Lumea se confruntă cu o perioadă de tranziţie şi transformare, iar Naţiunile Unite trebuie să facă faţă provocărilor şi să promoveze, în continuare, valorile care au stat la baza creării organizaţiei. Declaraţia aparţine secretarului general al ONU, Ban Ki-Moon, care a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia zilei ONU, zi marcată în întreaga lume.

"Suntem într-o perioadă agitată, una de tranziţie globală. Naţiunile Unite îşi reafirmă angajamentele faţă de oamenii din întreaga lume. Ne-am angajat să oprim războaiele, să fim de partea dreptăţii, să luptăm cu foametea şi bolile incurabile, să protejăm mediul înconjurător", a spus secretarului general al ONU, Ban Ki-Moon.

Mai mult, Ban Ki-Moon a dat asigurări că ONU va continua să promoveze pacea, statul de drept, dar şi egalitatea şanselor pentru femei şi tineri. Oficialul a mai precizat că, din anul 2000, până în prezent, în urma programelor ONU, în lume, sărăcia extremă s-a redus la jumătate, iar mai multe state sunt în proces de tranziţie spre democraţie. Totodată, potrivit secretarului general al ONU, există semne de creştere economică în ţările în curs de dezvoltare. Organizaţia Naţiunilor Unite a fost înfiinţată pe 24 octombrie 1945 şi cuprinde 192 de state membre.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu