Secretarul general al ONU de Ziua Democraţiei: Oamenii nu au nevoie de autoritarism cu față umană

"Reformele trebuie să fie reale. Oamenii nu au nevoie de autoritarism cu față umană. Ei își doresc un cerc virtuos de drepturi și oportunități în cadrul normelor de drept, o societate civilă vibrantă șu un sector privat dezvoltat, susținute de instituții eficiente și responsabile ale statului".

Acesta este mesajul Secretarului General al Naţiunilor Unite Ban Ki Moon cu prilejul Zilei Internaţionale a Democraţiei, care va fi marcată pe 15 septembrie.

Potrivit lui Ban Ki Moon, ţările trebuie să promoveze pluralismul și să protejeze drepturile minorităților și a celor vulnerabili, iar femeile trebuie să se regăsească în centrul eforturilor de construire a viitorului democratic. Vocile tinerilor trebuie auzite și luate în considerare”

,,În această Zi internațională a democrației, să folosim creativitatea de care dispunem pentru a realiza această misiune. Să oferim educație despre democrație tuturor, în special societăților în tranziție care au nevoie cel mai mult”, se mai precizează în mesajul Secretarului General al Naţiunilor Unite.

Publika.md precizează că Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a stabilit ca, începând cu anul 2008, data de 15 septembrie să fie sărbătorită ca Zi Internaţională a Democraţiei .

Această zi are dubla menire de a sărbători democraţia şi de a aminti importanţa promovării şi protejării acestei valori universale.

 

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu