Secretarul general al ONU a cerut un armistiţiu imediat în întreaga lume: Să ne concentra eforturile asupra luptei vieţii noastre

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut un armistiţiu imediat în întreaga lume, în vederea apărării civililor din ţările aflate în conflict de "furia" noului coronavirus, relatează Reuters, citează adevarul.ro.

"Furia cu care se abate virusul arată că războiul, este o nebunie. A venit momentul să lăsăm conflictele armate în urma noastră, pentru a ne concentra eforturile asupra luptei vieţii noastre", a subliniat Guterres, într-o scurtă alocuţiune la sediul ONU, fără să citeze vreo ţară.

"Să nu uităm că, în ţările devastate de război, sistemele de sănătate s-au prăbuşit. Profesioniştii din sănătate, care erau deja puţini, au fost luaţi adesea ca ţintă. Refugiaţii şi toate persoanele deplasate de conflicte violente de două ori vulnerabile. Să punem capăt flagelului războiului şi să luptăm împotriva bolii care ne devastează lumea. Acest lucru începe prin oprirea luptei. Peste tot. Imediat. Acesta este lucru de care avem nevoie cu toţii, membrii familiei umane. Astăzi mai mult ca niciodată", a subliniat el, referindu-se la războaiele din Siria, Yemen şi Libia.  

 

loading...

Lasă un comentariu