Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland a lăudat Moldova pentru progrese

Embed:

Republica Moldova a înregistrat în ultimii ani progrese în domeniul Justiţiei, dar şi la capitolul implicării femeilor în politică sau în afaceri.

Constatarea a fost făcută de secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, care este într-o vizită oficială la Chişinău.  

"Sunt progrese evidente în domeniul Justiţiei, în Procuratură, dar mai sunt multe de făcut. Participarea femeilor în politică şi în alte domenii este un pas major. În orice societate unde sunt implicate mai multe femei vedem rezultate", a afirmat secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

Thorbjorn Jagland a participat la lansarea Planului de Acţiuni al Consiliului Europei pentru ţara noastră pentru perioada 2017 - 2020. Documentul se axează, în principal, pe lupta împotriva corupţiei şi a spălării banilor, libertatea mass-mediei, drepturile omului, reforma Justiţiei sau dezvoltarea societăţii civile. Coordonator naţional al acestui program este Ministerul de Externe

"Această vizită vine să ne reconfirme interesul cu care Consiliul Europei urmăreşte evoluţiile din ţara noastră. Noi considerăm expertiza oferită de către Consiliul Europei drept utilă, dar şi indispensabilă în relizarea reformelor interne", a menţionat ministrul de Externe, Andrei Galbur.

Bugetul total al Planului de Acţiuni este de aproximativ 18 milioane de euro. Republica Moldova a devenit membru al Consiliului Europei în data de 13 iulie 1995. Până în prezent, ţara noastră a semnat 86 de tratate cu instituţia europeană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu