Secretarul de stat american, John Kerry, a călcat pe pământ moldovenesc (FOTO, VIDEO)

Embed:

(UPDATE 17:25) Secretarul american de Stat a ajuns la Reşedinţa de Stat. Aici John Kerry va avea întrevederi cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, cu premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, şi cu şeful statului, Nicolae Timofti. Înainte de a intra în clădire, oficialul american a salutat jurnaliştii care erau afară.(ORA 16:59) Secretarul american de Stat, John Kerry, a sosit la Chişinău. Oficialul a fost aşteptat la aeroport de către ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman. Avionul a aterizat cu o oră şi jumătate întârziere. Kerry s-a arătat foarte grăbit. Acesta practic a alergat pe covorul roşu de la aeroport.

Menţionăm că, autorităţile au luat măsuri sporite de securitate pentru vizita înaltului oaspete. Astfel, circulaţia este restricţionată pe unele străzi din Chişinău, în special pe bulevardele Dacia, Ştefan cel Mare şi Sfânt şi strada Calea Orheiului.

Demnitarul American se va deplasa cu o maşină blindată adusă din Statele Unite ale Americii, iar paza îi este asigurată de poliţiştii moldoveni, dar şi de câţiva agenţi americani.

John Kerry urmează să se întâlnească la Chişinău cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, cu premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, şi cu şeful statului, Nicolae Timofti. Secretarul de stat va merge apoi la Cricova, unde va avea o întrevedere cu vinficatorii moldoveni şi va participa la lansarea unui nou brand de vin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu