Secretarul de stat al SUA: Rusia este vinovată de noul atac cu gaze din Siria

Rusia este vinovată de noul atac cu gaze din Siria, a declarat secretarul de stat al SUA Rex Tillerson, potrivit Politico.

Luni, guvernul președintelui sirian Bashar al-Assad a folosit gaze otrăvitoare împotriva civililor. Ca urmare a atacului, nu mai puțin de 20 de persoane au fost rănite, scrie paginaderusia.ro.

Șeful diplomației americane a declarat ca, deși este suspectat Assad, Rusia este responsabilă de asemenea.

"Indiferent cine a comis atacul, Rusia este responsabilă pentru victimele din Guta de Est și în nenumărate alte cazuri în care sirienii au fost afectati de arme chimice, de când Rusia a intrat în războiul din Siria", – a spus Tillerson.

Diplomatul SUA a subliniat ca comunitatea internaționala nu trebuie sa permita "ca cei care au utilizat sau au permis utilizarea armelor chimice sa scape nepedepsiți".

Șeful Departamentului de Stat al SUA a făcut declaratia la Paris, unde reprezentanții a 24 de țări au anunțat înființarea Parteneriatului internațional împotriva impunității în utilizarea armelor chimice, scrie Washington Post.

Tillerson a spus că incapacitatea Rusiei de dezarmare chimică a Siriei încalcă acordul din 2013 încheiat cu Statele Unite.

În noiembrie 2017, Rusia a respins de două ori rezoluțiii ale Consiliului de Securitate al ONU privind investigarea utilizarii armelor chimice in Siria.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu