Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a participat la Summit-ul Internațional privind profesia didactică

În perioada 14-15 martie, în orașul Helsinki, Finlanda, secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Cutasevici, a participat la cea IX-a ediție a Summit-ului Internațional privind profesia didactică.

Evenimentul, organizat de către Ministerul Educației și Culturii din Finlanda, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) și Educație Internațională (EI), a reunit delegații ai miniștrilor educației și liderilor sindicatelor de ramură din 25 de țări ale lumii, care sunt în top și demonstrează performanță în educație, conform ultimelor rezultat PISA, sau care au înregistrat rezultate deosebite în implementarea reformelor educaționale.

Republica Moldova a participat pentru prima dată la acest important for al actorilor educaționali mondiali, alături de state precum: Finlanda, Singapore, Suedia, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Portugalia, Cehia, China, Polonia, Georgia, Estonia, Lituania, Rusia, ș.a. 

Tema ediției din acest an a Summit-ului a fost "Viitorul predării și învățării". În cadrul plenarei oficiale au fost dezbătute trei subiecte mari: Leadershipul, Pedagogia inovativă (educație timpurie) și Școala sustenabilă.

Summitul Internațional privind profesia didactică a fost inaugurat în anul 2011, fiind conceput ca un important for internațional pentru dialog și schimb constructiv privind politicile și practicile de succes din educație.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu