Secretarul Consiliului Naţional pentru Securitate şi Apărare din Ucraina a demisionat

Embed:

Secretarul Consiliului Naţional pentru Securitate şi Apărare din Ucraina şi-a dat demisia. Andrei Parubii a făcut acest anunţ pe pagina sa de facebook, unde a scris că nu va comenta decizia dat fiind că acum ţara sa se află în război.

Demisia a fost deja acceptat de către preşedintele Petro Poroşenko. Între timp, confruntările continuă în regiunile din estul Ucrainei.

Consiliul Naţional pentru Securitate şi Apărare din Ucraina a anunţat că, în ultimele 24 de ore, şapte militari ucraineni au fost ucişi, iar 15 au fost răniţi în zona unde se desfăşoară operaţiunea antitero. Iar la Doneţk, un civil a murit, iar doi s-au ales cu traumatisme după ce separatiştii au deschis focul asupra unui spital. Şi la Lugansk situaţia rămâne critică.

În această noapte, în localitate au fost înregistrate confruntări. De mai bine de două săptămâni, cetăţenii nu au energie electrică şi apă. Iar începând din 3 august a fost suspendată telefonia fixă şi mobilă. Autorităţile ucrainene au mai anunţat că, în această noapte, grănicerii ucraineni au fost atacaţi cu 46 de obuziere lansate de pe teritoriul Rusiei. Totodată, Moscova a livrat separatiştilor o nouă partidă de tehnică militară.

Consiliul Naţional pentru Securitate şi Apărare afirmă că serviciile secrete ruse intenţionează să-i lichideze pe liderii unor grupări separatiste din Ucraina. Aceasta reiese dintr-o discuţie telefonică dintre insurgenţi, care a fost interceptată de instituţie.

În timp ce trupele guvernamentale se pregătesc pentru bătălia finală, Occidentul trage un semnal de alarmă şi anunţă că Rusia ar putea invada Ucraina, pentru a-i salva pe separatişti. Kievul avertizează că introducerea trupelor ruseşti de menţinere a păcii pe teritoriul Ucrainei va fi calificată drept o agresiune.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu