Secretarul CMC, cercetat DUPĂ GRATII. Valeriu Didencu a primit 30 de zile de AREST ÎN IZOLATOR

Embed:

Secretarul Consiliului Municipal, Valeriu Didencu, a primit 30 de zile de arest în izolator. Decizia a fost pronunţată astăzi de magistraţii Judecătoriei Chişinău. Funcţionarul va fi transferat în penitenciarul numărul 13 din Capitală.

Didencu a fost reţinut joi de CNA şi este bănuit corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. 

Didencu nu a dorit să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

Avocatul a declarat însă că nu este de acord cu decizia de plasare în izolator a clientului său şi a spus că o va contesta.

"Domnul pledează nevinovat", a comunicat avocatul Silviu Burlacu.

Procurorii justifică măsura prin faptul că învinuitul ar putea influenţa mersul anchetei.

"I se încriminează o serie de acte de corupţie: primirea mai multor mijloace băneştri. Sumele variază de la caz la caz pentru a influenţa unele persoane sau a face diferite acţiuni care intră nemijlocit în exercitarea funcţiei sale. Acesta este însăşi veriga care leagă toţi beneficiarii", a declarat procurorul Eugen Balan.

Valeriu Didencu este cercetat penal pentru corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, alături de consilierii municipali Oleg Onișcenco şi Ghenadie Dumanschi. Ultimii doi au primit vineri mandate de arestare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu