Secretarul CEC spune că Năstase nu avea dreptul să vină în calitate de primar la Primărie

Secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a declarat că în cazul în care se va demonstra că participarea lui Andrei Năstase la ședința de azi de la Primăria Chișinău a fost un eveniment electoral, atunci, primarul interimar Adrian Talmaci va fi nevoit să asigure tuturor concurenților o astfel de posibilitate de a avea discuții cu angajații instituției. Potrivit deschide.md, Lebedinschi susține că Năstase nu avea dreptul să vină la Primărie în calitatea sa de edil, ținând cont că, ieri, acesta s-a suspendat din funcție.

"Întrebarea este: A fost o întâlnire electorală sau nu? În calitate de cine el a venit la Primărie? Dacă este o întâlnire electorală, atunci Primăria este obligată să asigure asemenea ședințe și pentru alți candidați, în aceleași condiții", a precizat secretarul CEC.

Întrebat dacă Andrei Năstase avea dreptul să participe la ședința de azi în postura sa de primar, Maxim Lebedinschi a dat un răspuns negativ.

"El nu are dreptul să vină la Primărie în calitate de primar. Are dreptul să vină doar în calitate de cetățean, în calitate de candidat", a spus Maxim Lebedinschi.

Totodată, Adrian Talmaci, a declarat că evenimentul de azi "a fost o ședință de informare a angajaților Primăriei despre faptul că Andrei Năstase s-a suspendat din funcție".

De precizat că în cadrul acestei întrevederi cu angajații Primăriei, Andrei Năstase a făcut mai multe declarații care ar putea fi catalogate drept agitație electorală, precum: 

"Cine o să vă spună că Chișinăul poate fi reconstruit doar din banii din interior, vă mint. O să vă spună că le știe pe toate, dar dacă nu o să vă spună de unde aduce banii, vă minte".

"Vă îndemn. Eliberați-vă și ajutați orașul să se elibereze".

"E nevoie de ieșirea masivă la vot".

"Să nu aveți nicio frică de epurări. Nu vin, nicăieri nu am mers ca să epurăm".

"Cel care încalcă legea va trebui să plece".

CITEȘTE ȘI: Andrei Năstase și-a suspendat activitatea de primar al Capitalei

 

Lasă un comentariu