Sechestru de peste trei milioane lei, aplicat de către procurorii PCCOCS în dosarul autobuzelor

Embed:

Sechestru de peste trei milioane lei, aplicat de către procurorii PCCOCS în cazul licitației și achizițiilor efectuate pentru Parcul Urban de Autobuze din Chișinău.

Sechestrul a fost aplicat asupra bunurilor mobile și imobile (automobile de lux, apartamente), care aparțin bănuiților în cauza penală privind licitația în dosarul achiziționării a 31 de autobuze de model Isuzu pentru acest parc de autobuze. La etapa curentă a investigațiilor, bănuiții sunt patru la număr, care ar fi comis faptele pentru care sunt cercetați în exercițiul unor funcții de decizie în administrația publică.

Astfel, în rezultatul investigațiilor financiare paralele, desfășurate în cadrul infracțiunii generatoare de profit, la 8 noiembrie curent, de către Direcția Generală urmărire penală a IGP al MAI a fost pornită urmărirea penală pentru comiterea infracțiunii de spălare a banilor în proporții deosebit de mari, care este investigată de comun cu procurorii PCCOCS.

Iar urmare a ședințelor de judecată din săptămâna curentă, procurorii au aplicat sechestru asupra bunurilor bănuiților, ca măsură necesară înfăptuirii justiției.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o amendă în mărime de până la 117.500 lei sau pedeapsă cu închisoare de până la cinci ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, de până la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

PUBLIKA.MD AMINTEŞTE: PERCHEZIŢII privind DOSARUL AUTOBUZELOR. Ce au ridicat oamenii legii în urma descinderilor şi ce riscă suspecţii

loading...

Lasă un comentariu