Sechestru de peste 500 de milioane de ruble ruseşti conturile bancare ale Carinei Ţurcan, moldoveanca acuzată de spionaj în Rusia

Tribunalul Lefortovo din Moscova a decis aplicarea sechestrului pe bunuri în valoare de 451 de milioane de ruble ale Carinei Țurcan, fosta membră a conducerii companiei "Inter RAO", acuzată de spionaj în Federația Rusă, transmite Tass.ru.

Potrivit secretarului de presă al instanţei, banii arestaţi au fost confiscaţi de la domiciliul Carinei Ţurcan, precum şi de pe trei seifuri bancare. 

Anterior, tribunalul Lefortovo a mai pus sechestru pe trei conturi bancare ale acuzatei, unde se află peste 500 de milioane de ruble. Astfel, în total, în cadrul dosarului în care Carina Ţurcan este acuzată de spionaj, au fost arestate circa 1 miliard de ruble ruseşti (circa 14 milioane de euro).

Carina Țurcan a fost arestată pe 19 iunie si plasata în arest la închisoarea Lefortovo.

Potrivit anchetatorilor, în septembrie 2015, ea a transmis serviciilor speciale moldovene versiunea electronică a proiectului "documentului Ministerului Energiei privind anumite aspecte ale acțiunilor companiilor energetice ruse pe canalul cooperării internaționale".

Experții angajaţi de FSB au susţinut, în decembrie 2016, că informațiile din document au constituit secret de stat.

Țurcan nu recunoaște vina și consideră că acuzațiile aduse împotriva ei sunt absurde.

Carina Ţurcan, originară din Republica Moldova, a renunţat la cetăţenia moldovenească şi deţine cetăţenie română, potrivit unor surse diplomatice. MAE de la Bucureşti a confirmat că acuzata deţine cetăţenia română, transmite TASS.

 

loading...

Lasă un comentariu