Seceta nu va mai fi o surpriză pentru agricultori! Echipament MODERN de testare a umidităţii solului

Embed:

Seceta nu-i va mai lua prin surprindere pe agricultori. Serviciul Hidrometeorologic de Stat le pune la dispoziţie un echipament modern care permite verificarea în timp scurt a umidităţii solului. Acest lucru îi va ajuta pe oameni să afle ce lucrări agricole sunt permise, dar şi ce culturi vor creşte mai bine. 

Testul de măsurare a umidităţii solului durează cel mult jumătate de oră. 

Noul serviciu vine în ajutor agricultorilor care vor putea evalua din timp riscurile provocate de secetă.

"Plus starea pentru a prognoza: ce avem de făcut mai departe, irigăm, semănăm, cultivăm sau arăm. Fără umiditate în sol nu putem obţine roade şi nici succese", a spus proprietarul de teren agricol, Mihai Bujor.

Anterior, procedura dura peste 24 de ore.

Pentru a beneficia de aceste măsurări, agricultorii trebuie să depună o solicitare la Serviciul Hidrometeorologic de Stat, care dispune de 35 de echipamente de acest fel. Taxa pentru acest serviciu urmează să fie stabilită de Guvern.

"În dependenţă de datele respective, fermierii împreună cu agronomul lor hotărăsc ce culturi să samene şi în genere care este situaţia şi ce rezultate pot aştepta în toană", a spus directorul al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Mihai Roibu.

Echipamentul care permite măsurarea umidităţii solului a fost cumpărat anul trecut dintr-un credit de peste cinci milioane de dolari, obţinut de la Banca Mondială. Din aceşti bani au mai fost achiziționate echipamente pentru instalarea a 32 de ministaţii hidrometeorologice, şi alte 14 staţii mai avansate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu