Sebastien Ogier este noul lider al Campionatului Mondial de Raliuri

Embed:

Sebastien Ogier a câştigat ralul Mexicului. Francezul a ajuns pe prima treaptă a clasamentului general după ce a câştigat Raliul Mexicului, a treia etapă a Mondialului. 

Ogier s-a impus în Raliul Mexicului, devansându-l cu peste un minut pe coechipierul său de la Volkswagen, finlandezul Jari-Matti Latvala. 

Pe locul trei s-a clasat belgianul Thierry Neuville de la Hyundai, acesta fiind primul podium pentru constructorul sud-coreean în Campionatul Mondial de Raliuri.

Ogier a condus după primele două speciale ale Raliului Mexicului, însă norvegianul Mads Ostberg l-a depăşit după a treia probă specială a weekendului.

Francezul a revenit în frunte la capătul celei de-a şaptea probe speciale şi nu a mai cedat şefia clasamentului până la finalul celor 22 de probe speciale. Ogier a obţinut a 18-a victorie a carierei în Campionatul Mondial de Raliuri.

Graţie acestui succes, alături de victoria din Power Stage, Ogier a adunat maximum de puncte, 27, şi a urcat pe locul întâi în clasamentul general al sezonului. Al doilea este Latvala, care are cu trei puncte mai puţine.

Următoarea etapă a Mondialului de Raliuri va avea loc în perioada 3-6 aprilie în Portugalia. 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu