Sebastien Ogier este noul campion mondial de raliuri

Embed:

Sebastien Ogier este noul campion mondial de raliuri! O schimbare de regulament i-a permis pilotului francez să devină matematic campion după prima probă specială din cadrul Raliului Franţei, a 11 etapă a Mondialului.

Organizatorii Raliului Franţei au decis să efectueze o schimbare în regulamentul etapei, prin care prima probă specială a fost desemnată ca fiind Power Stage. Conform regulamentului, primii trei piloţi clasaţi în Power Stage sunt recompensaţi cu trei, două şi, respectiv, un punct în clasamentul general.

Înaintea Raliului Franţei, Thierry Neuville era obligat să câştige toate cele trei raliuri şi toate cele trei Power Stage-uri din acest final de sezon pentru a câştiga titlul mondial, cu condiţia suplimentară ca Sebastien Ogier să nu obţină niciun punct.

Rezultatele înregistrate în Power Stage-ul din Raliul Franţei i-a asigurat, însă, lui Ogier titlul de campion mondial, întrucât francezul a ocupat locul trei în spatele lui Neuville.

Pilotul echipei Volkswagen a devenit, astfel, primul nou campion mondial după 2004, ca urmare a dominaţiei de nouă ani a conaţionalului său Sebastien Loeb. Pilotul echipei Citroen a decis ca în acest an să participe la numai patru etape.

Ogier a obţinut şase victorii şi două clasări pe locul doi, în primele 10 etape din acest sezon, ajungând pentru moment la 213 puncte, în timp ce Neuville a acumulat 131 de puncte după punctele bonus primite pentru Power Stage.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu