Sebastien Ogier a obţinut victoria în Raliul Monte Carlo

Embed:

Francezul Sebastien Ogier, campionul mondial în exerciţiu, a început perfect noul sezon în Mondialul de Raliuri, cu un succes în etapa din Principatul Monaco, runda care deschide tradiţional stagiunea. Ogier, la bordul unei maşini Volkswagen, a dominat cursa şi a avut un avans de un minut şi 18 secunde faţă de al doilea clasat, compatriotul său, Bryan Bouffier, pilot al echipei Ford. Podiumul a fost completat de britanicul Kris Meeke, de la Citroen.

Pentru Ogier, acesta este primul succes în Monte Carlo într-o etapă din WRC, dar el mai câştigase în Principat în 2009, pe vremea când aici a avut loc o etapă din Challenge-ul Intercontinental de Raliuri.

Etapa a fost marcată de un număr mare de abandonuri, cele mai importante fiind ale belgianului Thierry Neuville şi polonezului Robert Kubica, care au ieşit de pe traseu în prima specială, respectiv în cea de-a noua, francezului François Delecour, cu o defecţiune tehnică la acceleraţie, spaniolului Dani Sordo şi finlandezului Mikko Hirvonen, ambii cu probleme electrice.

Următoarea etapă a sezonului este Raliul Suediei, între 7 şi 9 februarie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu