Sebastien Ogier a devenit campion mondial la raluri după cursa din Marea Britanie

Embed:

Francezul Sebastien Ogier a încheiat în stil de mare campion sezonul de raliuri! El a câştigat în mod categoric Raliul Marii Britanii, ultima etapă a Mondialului din acest an.

Sebastien Ogier a câştigat pentru a treia oară consecutiv Raliul Marii Britanii. După cele 19 probe speciale, pilotul francez a fost cel mai rapid, fiind cronometrat cu 3 ore 3 minute şi două sutimi de secundă.

Ogier, care şi-a asigurat titlul mondial pentru a treia oară încă din luna septembrie, a fost urmat pe podium în ultima etapă a sezonului de britanicul Kris Meeke şi norvegianul Andreas Mikkelsen.

În Ţara Galilor, Ogier a obţinut a opta sa victorie din acest sezon. El nu a sărbătorit câştigarea unui nou titlu mondial, din cauza tragediei de la Paris.

După 13 etape disputate în acest an în Mondialul de Raliuri, Sebastien Ogier a acumulat 263 de puncte. Vicecampion mondial în 2015 a devenit Jari Matti Latvala, cu 183 de puncte. Medalia de bronz i-a revenit lui Andreas Mikkelsen, care a acumulat cu 12 puncte mai puţine decât al doilea clasat.

Volkswagen a câştigat pentru al treilea an consecutiv titlul mondial la constructori. Citroen s-a mulţumit cu poziţia secundă, iar Hyundai s-a clasat pe locul trei.

Pe aceeaşi temă